İçeriğe geç

İŞ Kanunun 55 Maddesi Nedir

İş kanununun 56. maddesi nedir?

MADDE 56. – Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez. Bu iznin, 53 üncü maddede belirtilen süreler içinde işveren tarafından sürekli olarak verilmesi zorunludur. Ancak, 53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşmasıyla en çok üç bölüme ayrılabilir ve bu bölümlerden biri on günden az olamaz.

İş kanunun 53. maddesi nedir?

Ücretli yıllık izin, işyerinde çalışmaya başladığı günden itibaren deneme süresi de dahil olmak üzere en az bir yıl çalışmış olan çalışanlara verilir. Ücretli yıllık izin, işyerinde çalışmaya başladığı günden itibaren deneme süresi de dahil olmak üzere en az bir yıl çalışmış olan çalışanlara verilir.

4857 sayılı İş Kanunu 54. madde nedir?

‘Madde 54 – Yıllık ücretli izin hakkının hesaplanmasında, işçilerin aynı işverene bağlı bir veya birden fazla işte geçen süreler birleştirilerek dikkate alınır.

4857 sayılı İş Kanunu 57 maddesi nedir?

Madde metni İşveren, yıllık ücretli iznini kullanan her işçiye, yıllık izin ücretini nakden veya işçinin izne başlamasından önce peşin olarak ödemekle yükümlüdür.

İş kanunu 55 madde nedir?

İşçinin izin süresi, izni hak ettiği günkü hizmet süresine ve 4857 sayılı Kanunun 55 inci maddesine göre belirlenir. Ücretli yıllık izin, işe başladığı tarihten itibaren deneme süresi de dahil olmak üzere işyerinde en az bir yıl çalışmış olan işçilere verilir. Ücretli yıllık izin hakkından vazgeçilemez.

İş kanununda 48 madde nedir?

Madde metni Geçici iş göremezlik tazminatının çalışanlara ödenmesi gerektiğinde, geçici iş göremezlik süresine rastlayan resmi tatil, genel tatil ve tatil günleri, geçici iş göremezlik tedbiri esas alınarak ödeme kuruluşları veya fonlar tarafından ödenir.

İş kanununun 46. maddesi nedir?

Maddelerin versiyonlarını karşılaştırın – MADDE 46 Hafta içi çalışılmayan tatillerde işveren, o günün ücretini, çalışma karşılığı olmaksızın tam olarak öder. Hafta içi çalışılmayan tatillerde işveren, o günün ücretini, çalışma karşılığı olmaksızın tam olarak öder.

İş kanununun 45. maddesi nedir?

MADDE 45 – Hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatillerde işçilere tanınan haklara, ücretli izinlere ve bu Kanunla yüzde esasına göre çalışan işçilere tanınan haklara aykırı hükümler toplu iş sözleşmelerine veya iş sözleşmelerine konulamaz.

46’nci madde nedir?

46- 4857/25-II-E İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanma, hırsızlık yapma veya işverenin meslek sırlarını açıklama gibi dürüstlük ve sadakatle bağdaşmayan davranışlarda bulunması. 47- 4857/25-II-F İşçinin, işyerinde yedi günden fazla hapis cezasını gerektiren bir suç işlemesi ve bu cezanın ertelenmemesi.

48-57 İş Kanunu nedir?

Bu Kanunun amacı, işverenler ile iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin, çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.

İş kanununun 47. maddesi nedir?

MADDE 47 – BU KANUNA TABİ İŞLERDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE, KANUNEN DEVLET VE GENEL TATİL SAYILAN GÜNLERDE ÇALIŞMADIKLARI TAKDİRDE ÜCRETLERİ ÜCRETSİZ OLARAK TAM OLARAK, TATİL OLMADAN ÇALIŞTIKLARI TAKDİRDE HER ÇALIŞMA GÜNÜ İÇİN BİR GÜNLÜK ÜCRETLERİ TAM SÜREDE ÖDENİR.

İs kanunu 63 madde nedir?

Tarafların anlaşmasıyla işyerlerinde normal haftalık çalışma süresi, günde on bir saati aşmamak kaydıyla haftanın çalışma günlerine farklı şekilde dağıtılabilir. Bu durumda işçinin ortalama haftalık çalışma saati, iki aylık süre içinde normal haftalık çalışma saatini aşamaz.

4857 sayılı iş kanununun 25. maddesi nedir?

İşveren, 4857 sayılı İş Kanununun 25. maddesine göre sağlık sebepleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına uyulmaması ve zorlayıcı sebeplerin varlığı hâlinde iş sözleşmesini derhal feshedebilir.

4857 sayılı iş kanununun 28. maddesi nedir?

Madde 28 – İşinden ayrılan işçiye, işverenden işinin niteliğini ve süresini gösteren bir belge verilir. Belgenin zamanında verilmemesi veya belgede gerçeğe aykırı bilgi bulunması nedeniyle zarar gören işçi veya işçiyi işe alan yeni işveren, eski işverenden tazminat isteyebilir.

4857 sayılı İş Kanunu 68 maddesi nedir?

Madde metni (c) Yedi buçuk saatten fazla süren çalışmalarda bir saatlik ara verilir. Bu dinlenme süreleri asgari düzeyde olup sürekli olarak verilir. Ancak, iklim, mevsim, söz konusu yerin gelenekleri ve işin niteliği dikkate alınarak sözleşme ile bu süreler geçici olarak kullanılabilir.

56 madde nedir?

“Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı vardır. Çevreyi iyileştirmek, çevre sağlığını korumak ve kirliliği önlemek devletin ve vatandaşların görevidir.

50 yaş üstü emeklilerin yıllık izni ne kadar?

50 yaşını dolduranların yıllık izin süresi 20 günden az olamaz.

Görev değişikliğini kabul etmeyen işçi ne yapmalıdır?

Görev değişikliğini kabul etmezseniz, değişiklik bildirimine 6 iş günü içinde yazılı olarak yanıt vermeli ve görevi kabul etmediğinizi açıklamalısınız. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz. 2. Her görev değişikliğinin temel bir değişiklik olmayacağını hatırlamak önemlidir.

İş kanununun 46. maddesi nedir?

Maddelerin versiyonlarını karşılaştırın – MADDE 46 Hafta içi çalışılmayan tatillerde işveren, o günün ücretini, çalışma karşılığı olmaksızın tam olarak öder. Hafta içi çalışılmayan tatillerde işveren, o günün ücretini, çalışma karşılığı olmaksızın tam olarak öder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir